Ανακοινώσεις Επιστροφή

Ανακοίνωση - Καταγγελία, Δημοσίευση:19-02-2023

Αθήνα 19/02/2023

Αρ. πρωτ. 011

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

 

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε πλήρωμα Κινητής Ιατρικής Μονάδας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου και την φθορά του οχήματος.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η πολιτεία ανέχεται αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές απέναντι σε προσωπικό εν ώρα εργασίας και την δημόσια περιουσία και δεν αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο ώστε να τιμωρούνται παραδειγματικά αυτοί οι δράστες. Δεν διαπράττουν ένα απλό πλημμέλημα αλλά η πράξη τους είναι εγκληματική, διότι εκτός από την βίαιη επίθεση και τις σωματικές βλάβες προς τους Διασώστες, στερεί από τους πολίτες που χρήζουν προνοσοκομειακής φροντίδας, ένα εξειδικευμένο πλήρωμα και ένα ειδικό όχημα, με συνέπεια μέχρι και την απώλεια ζωής συνανθρώπου μας από έλλειψη ασθενοφόρου.

Καλούμε και η διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες όπως το Σωματείο και το Υπουργείο Υγείας να πράξει τα δέοντα ώστε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για επίθεση σε Διασώστη - Πλήρωμα Ασθενοφόρου εν ώρα υπηρεσίας.

Οι Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. δεν είναι σάκος του μποξ για όποιον θεωρεί ότι ασκώντας βία και καταστρέφοντας δημόσια περιουσία θα παραμείνει ατιμώρητος και ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

 

 

 

                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.