Ανακοινώσεις Επιστροφή

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη., Δημοσίευση:16-02-2021

Αθήνα 15/02/2021

Αρ. πρωτ.: 29

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                     Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 έγινε συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη, όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

            1. Προσλήψεις: Μας ενημέρωσε ότι για το 2021 προβλέπονται 2.900 μόνιμες προσλήψεις στον χώρο της υγείας. Μας ανέφερε ότι αναλογικά θα προβλεφθούν προσλήψεις και στο ΕΚΑΒ. Ζητήσαμε το μέγιστο αριθμό προσλήψεων που μπορεί να μας αναλογούν από αυτόν τον αριθμό. Επίσης μας ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν στο ΕΚΑΒ Αθηνών και στα Νησιά του Αιγαίου, επιτρέποντας την συμμετοχή στο πρόγραμμα και με την κατοχή Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).

            2. Ενημέρωση για τις ελλείψεις του στόλου των ασθενοφόρων στην Αττική και για την δικαστική διαμάχη του διαγωνισμού της περιφέρειας Αττικής. Μας ενημέρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το Νόμο, με τις εμπλεκόμενες εταιρείες του διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης προτείναμε την μετατροπή της σύμβασης με τον Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος, αντί ετήσιας χρηματικής αμοιβής για τις υπηρεσίες που παρέχουμε ως ΕΚΑΒ, να λαμβάνουμε ίσης αξίας καινούρια ασθενοφόρα.

            3. Συζήτηση για τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα και την ένταξη του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε αυτά. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ήταν θετικός στο αίτημά μας για ένταξη στα ΒΑΕ και μας ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί θετικά στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών σχετικά με την ένταξη μας.

            4. Για την οικονομική ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας, απαιτήσαμε να δοθεί στα μάχιμα πληρώματα, διότι εκτός από δίκαιο είναι και ένα επιπλέον κίνητρο για την ενδυνάμωση σε προσωπικό των επειγόντων. Θα ζητήσει γνωμοδότηση της οικονομικής υπηρεσίας του Υπουργείου για να υπολογιστεί το δημοσιονομικό κόστος και ο τρόπος καταβολής του.

            5. Αναβάθμιση της ειδικότητας σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ήταν θετικός και ανέθεσε σε Σύμβουλό του σε συνεργασία με το Σωματείο μας, για την διερεύνηση τρόπου δημιουργίας Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ειδικότητας Διασώστης/Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

            6. Ζητήθηκε παράταση της θητείας των υπάλληλων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Επισημανθήκαν οι κίνδυνοι δυσλειτουργίας στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, με την αποχώρηση των υπαλλήλων αυτών, ειδικά σε κάποια παραρτήματα που δεν έχουν ικανή αριθμητική στελέχωση σε διοικητικό προσωπικό. Μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και θα απευθυνθεί στον αρμόδιο Υπουργό κο Χατζηδάκη.

            7. Να εξομοιωθεί η αμοιβή και οι χιλιομετρικές αποστάσεις στις εκτός έδρας αποζημιώσεις των επικουρικών υπάλληλων με το καθεστώς που διέπει τους μόνιμους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.

            8. Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στις περιπτώσεις που οι διασώστες δέχονται σωματική και λεκτική βία στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους, οι θύτες να τιμωρούνται με αυστηρότερες ποινές, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των απρόκλητων επιθέσεων σε διασώστες και Ιατρούς κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

            9. Τροποποίηση του Νόμου 4600/19 και των άρθρων του που αναφέρονται στις μετακινήσεις, μεταθέσεις, συνυπηρετήσεις των Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ. Θα ετοιμαστεί εισήγηση ώστε να διορθωθούν αδικίες και παραλείψεις που έχουν προκύψει από την ισχύ του Νόμου και είχαν τονιστεί από την πρώτη μέρα ψήφισης του τον Μάρτιο του 2019.

            10. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση για τους ιπτάμενους Διασώστες στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ για την χορήγηση των αναδρομικών της ωριαίας πτητικής αποζημίωσης που δεν τους χορηγείτο, λόγω νομικών ασαφειών, τα έτη 2012-2015 και την χρηματική εξομοίωση της αποζημίωσης αυτής με των Ιατρών που εκτελούν Αεροδιακομιδές.

            Για τα θέματα 7, 8, 9 και 10 ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου σε συνεργασία με τον σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού θα συντάξουν τις διατάξεις, ώστε να προωθηθούν στη Βουλή προς ψήφιση.

            Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό μας ζητήθηκε να παραστούμε 2 έως 3 άτομα, ως εκ τούτου παραβρέθηκε το Προεδρείο. Σε προηγούμενη ανακοίνωση σας είχαμε ενημερώσει ότι στις 5 Φεβρουαρίου συναντηθήκαμε με την Υφυπουργό κα Ράπτη. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας να παραβρεθεί αντιπρόσωπος από κάθε παράταξη, όμως όλες οι παρατάξεις απαξίωσαν την συνάντηση και δεν παραβρέθηκε κανένας.

            Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η ανακοίνωση καθυστέρησε, διότι ο πρόεδρος του Σωματείου ήταν εκτός Αθηνών λόγω δυσάρεστου οικογενειακού γεγονότος και δεν υπήρξε όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση Συνδικαλιστικής παράταξης καμία σκοπιμότητα. Το προεδρείο του Σωματείου δεν δρα αλαζονικά και κομματικά, όπως έσπευσαν να το κατηγορήσουν, αλλά έχει πάντα ως γνώμονα την προσπάθεια για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν όλους τους Συναδέλφους.

           

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.