Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ (05/06/2020), Δημοσίευση:05-06-2020

Αθήνα 05-06-2020

Αρ. πρωτ.: 327

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στις 3/6/2020 δίνει την δυνατότητα «σύναψης συμβάσεων χρήσης αεροσκαφών για την διενέργεια αεροδιακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ», για χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/2020 λόγω αυξημένων αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν κατά την τουριστική περίοδο αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης.

Η ευθύνη για την έλλειψη υποδομών και υγειονομικής θωράκισης της χώρας μας είναι της πολιτείας που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα με «μπαλώματα».

Μετά το έκτακτο ΔΣ στις 4/6/2020, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ ΕΚΑΒ. Ενημερωθήκαμε για τις διαδικασίες και τις συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που «ιδιωτικοποιεί» έστω και προσωρινά μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα πτητικών μέσων, τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς που χρήζουν αεροδιακομιδή.

Πάγια και διαχρονική θέση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι η ανάπτυξη ενός ενιαίου πανελλαδικού πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ. Μέχρι την υλοποίηση της πρότασής μας ζητάμε να συνεχιστεί η συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενών.

Είναι νωπή ακόμη η μνήμη μας από τα δυστυχήματα των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Θρηνήσαμε νεκρούς. Η ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Δεν την διαπραγματευόμαστε.

Ζητάμε την δέσμευση των Υπουργών Υγείας για την συνέχιση της συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία με το πέρας της τουριστικής περιόδου και της αποκατάστασης των υπάρχοντών πτητικών μέσων.

Περιμένουμε την ανταπόκριση των Υπουργών Υγείας σε αίτημα συνάντησης το οποίο έχει σταλεί.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

 
Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.