Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Δημοσίευση:12-03-2020

Αθήνα 12/03/2020

Αρ. πρωτ.: 275

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook) στο οποίο αναφέρεται ότι δύο συνάδελφοι διασώστες του ΕΚΑΒ Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει. Έχουν γίνει τα πρώτα τεστ και έχουν βγει αρνητικά. Τα δεύτερα τεστ θα γίνουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών. Το σωματείο είναι σε καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους.

Επειδή τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στην πατρίδα μας και όπως είναι φυσικό θα νοσήσουν και συνάδελφοι, σας καλούμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να ακολουθούμε τα προληπτικά μέτρα προφύλαξης αλλά και τα προληπτικά μέτρα κατά διασποράς καθώς και τις οδηγίες ατομικής υγιεινής  που όλοι γνωρίζουμε.

Το σωματείο είναι σε καθημερινή επαφή με την Διοίκηση, την Νοσηλευτική Υπηρεσία και την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε κρίσεις δημόσιας υγείας την κατάσταση με πρωταρχικό μέλημα εκ μέρους μας την ασφάλεια κάθε εργαζόμενου αλλά και την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στον ρόλο του.

Έχουν ξεκινήσει επίσης οι διαδικασίες για την υλοποίηση προγράμματος για τον καθαρισμό και την απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων σε 24ωρη βάση από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να απεμπλακούν οι διασώστες  από την διαδικασία.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, για δεύτερη φορά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/03/2020 και ώρα 10:30 πμ στο αμφιθέατρο της ΚΥ του ΕΚΑΒ επίδειξη με οδηγίες για την ορθή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας από εξειδικευμένο προσωπικό. Ώρα προσέλευσης έως 10:15 πμ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.