Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ , Δημοσίευση:04-03-2020

Αθήνα 04/03/2020

Αρ. πρωτ: 271

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας Κικίλια Βασίλειο

           Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο

                              

ΘΕΜΑ :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμβάλλουν μέχρι σήμερα, παρά τις παθογένειες του συστήματος υγείας, τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των περιστατικών του κορωνοϊου καθώς και στον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών & κρίσεων, όπως είναι αυτή η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας που με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν τα δεκάδες ύποπτα κρούσματα, τα 7 κρούσματα και τους λοιπούς ασθενείς.

Με την ευκαιρία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας-Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποσχέσεις που μας δώσατε σε συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και τις αναγγελίες για μέρος των πολύ σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι για:

Α) ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ καθώς η χρήση προστατευτικών ενδυμάτων και κατάλληλου εξοπλισμού είναι υψίστης σημασίας για την προσωπική ασφάλεια των Διασωστών του ΕΚΑΒ.  Ζητάμε την νομοθέτηση της χορηγούμενης αποζημίωσης, όπως δίνετε από το 2008, για την προμήθεια στολής για τα έτη 2020 και μετά στους Διασώστες Πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Νομοθέτηση επιδόματος ετοιμότητας στους Διασώστες του ΕΚΑΒ που εργάζονται στα ασθενοφόρα επειγόντων λόγω της φύσης του επαγγέλματος (24ωρη ετοιμότητα κάτω από αντίξοες συνθήκες). Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται 25 έτη σε ασθενοφόρα να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 58 ετών. 

Γ) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-Πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.