Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ (ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ-ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ), Δημοσίευση:25-02-2020

Αθήνα 25/02/2020

Αρ. πρωτ.: 268 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ (Μέτρα προστασίας σε περίπτωση εξάπλωσης του κορονοϊού - Ποσοστό ασφαλείας)

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Ν. Παπαευσταθίου πραγματοποίησε την Δευτέρα 24/02/2020 το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και αφορούσε την διαπραγμάτευση για το καθορισμό ποσοστού ασφαλείας  του προσωπικού στην περίπτωση απεργίας για το έτος 2020. Επίσης συζητήθηκε η καλύτερη προστασία των εργαζομένων  καθώς και τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσει το ΕΚΑΒ να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Α) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση του προεδρείου του σωματείου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τον καθορισμό του ποσοστού ασφαλείας η οποία θα είναι ανακοινώσιμη την ερχόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των δύο μερών (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΚΑΒ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ). Το ποσοστό ασφαλείας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

 

Β) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το ΕΚΑΒ μπορεί να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Θα πρέπει όμως άμεσα να βελτιωθούν τα μέτρα τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος.  Το σωματείο βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, την αρμόδια Δ/νση καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας για την όσο καλύτερη προστασία των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και την θωράκιση του ΕΚΑΒ σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Προτείναμε ως πρώτες ενέργειες και έγιναν αποδεκτά τα εξής:

  • Προμήθεια όλων των ασθενοφόρων και όλων των διασωστών με Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μάσκες υψηλής προστασίας, γυαλιά προστασίας κλειστού τύπου, προστατευτικές στολές, αντισηπτικά υψηλής προστασίας)  μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αφθονία των παραπάνω υλικών στους σταθμούς ανεφοδιασμού.
  • Επισκευή όλων των ασθενοφόρων οχημάτων που διαθέτει το ΕΚΑΒ το συντομότερο δυνατό.
  • Κατεπείγουσα ενίσχυση σε διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου  μέσω των προγραμμάτων επικουρικού προσωπικού πανελλαδικά που είναι σε εξέλιξη και την δημοσίευση της προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για τους 47 διασώστες στο ΕΚΑΒ Αθήνας. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στα νησιά του Αιγαίου στα οποία το ΕΚΑΒ επιχειρεί με μόλις 1 και 2 ασθενοφόρα.
  • Άμεση υλοποίηση προγράμματος για τον καθαρισμό και την απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων σε24ωρη βάση από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να απεμπλακούν οι διασώστες  από την διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ συμφώνησε με τις προτάσεις μας και μας ανακοίνωσε ότι, το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί άμεσα με μέσα και με προσωπικό (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν με την εξάπλωση του κοροναϊου. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει σχέδιο διαβάθμισης της κρίσης με ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.