Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, Δημοσίευση:08-04-2019

Αθήνα 08/04/2019

Αρ. Πρωτ.: 099 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για κάθε θέμα που προκύπτει ή εξελίσσεται στο ΕΚΑΒ καθώς και για τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σας ανακοινώνουμε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2019, την δράση μας.

  • Στις 9/1/2019 πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ΕΚΑΒ «Γιώργος Γεννηματάς» στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική.
  • Στις 16/1/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του σωματείου με αντιπροσωπεία του προεδρείου ΣΩΠΑ ΠΕΔΥ.
  • Στις 17/1/2019 είχαμε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ με κύριο αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση». Προηγήθηκαν οι καταγγελίες για την συνεχιζόμενη καταστολή σε βάρος των εκπαιδευτικών σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες, με χημικά, γκλομπ και κρότου λάμψης και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.
  • Στις 18/1/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ Αθήνας. Ακολούθησε παράσταση στην αρμόδια Δ/νση για έλλειψη καθαριότητας στους χώρους της ΚΥ του ΕΚΑΒ.
  • Στις 25/1/2019 αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπλίου και το Παράρτημα Τρίπολης. Έγινε η κοπή της πίτας, μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά των εργαζομένων και ακολούθησαν συναντήσεις με τις τριμελείς επιτροπές.
  • Στις 30/01/2019 έγινε Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του σωματείου μας. Καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης.
  • Στις 30 & 31/1/2019 υλοποιήθηκε πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Αθήνας
  • τις 1/2/2019 αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Κορίνθου. Έγινε η κοπή της πίτας σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής, μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά των εργαζομένων και ακολούθησε ενημέρωση και συνάντηση με την Τριμελή Επιτροπή.
  • Στις 3/2/2019 είχαμε την κοπή πίτας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΚΑΒ-166. Το σωματείο παραβρέθηκε και κάλυψε οικονομικά την εκδήλωση στηρίζοντας τους συνταξιούχους-συναδέλφους μας.
  • Στις 6/2/2019 είχαμε την συμμετοχή  στην Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (11:00-λήξη ωραρίου) και στην  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών για την άμεση νομοθετική ρύθμιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας-Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
  • Στις 11/2/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του ΕΚΑΒ σε σχέση με τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των θεμάτων που είχαν συζητηθεί με τον πρώην Πρόεδρο.
  • Στις 12/2/2019 είχαμε συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΓΑΔΑ προκειμένου να  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ και να δηλώσουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους διωκόμενους συναγωνιστές συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν για κινητοποιήσεις που συμμετείχαν. Για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιήθηκε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Κατατέθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
  • Στις 20/2/2019 έγινε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, λόγω τεχνικών λόγων!,  στους υπαλλήλους της Δ/νσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Αθήνας με την μισθοδοσία του Μαρτίου 2019. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Καταγγείλαμε  τις μεθοδεύσεις που επιχειρήθηκαν. Ζητήσαμε  την παρέμβαση για να ανοίξει η ΕΑΠ, ώστε να καταβληθεί τελικά το επίδομα, καθώς και να επισπευσθεί η διαδικασία για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών.  Την επομένη, η πρόταση μας υλοποιήθηκε.
  • Στις 4/3/2019 και ώρα 8:00 πμ έγινε Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για: 1) Συμμετοχή στην Στάση Εργασίας ΠΟΕΔΗΝ/ΑΔΕΔΥ (12:00 έως την λήξη του ωραρίου) και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 5/3/2019, 2) Δικαστικές Αγωγές Διεκδίκησης των Δώρων (13ος – 14ος μισθός) για τα έτη 2014-2015-2016 (Εξουσιοδοτήσεις-Εργολαβικό δίκης). Κάλυψη των δικάσιμων εξόδων της διεκδίκησης των δώρων σε πρωτόδικο βαθμό από το σωματείο καθώς και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών-εργολαβικών δίκης  με τον νομικό σύμβουλο, 3) Προβλήματα στην χορήγηση αδειών και κόψιμο ρεπό στο ΕΚΑΒ Αθήνας και ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (ΕΚΑΒ Πάρου και Σύρου), 4) Συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 14/3/2019 και 5) Παράσταση στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κανονισμός Μετακινήσεων/Μεταθέσεων πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ». Συζητήθηκαν επίσης: 6) Σύσταση επιτροπής για τον «Εκσυγχρονισμό του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» του ΕΚΑΒ. Έγινε ενημέρωση από το μέλος της επιτροπής Β. Χουλιάρα. 7) Έλεγχος και καταγραφή από επιτροπή των Εξωτερικών Δομών του ΕΚΑΒ (σημεία αλλαγής ασθενοφόρων, σταθμών ανεφοδιασμού και στεγάσεις-σταθμοί αναμονής και ετοιμότητας). Έγινε ενημέρωση από το μέλος της επιτροπής Β. Χουλιάρα. 8) Οικονομικά ζητήματα (Πρόσθετες αμοιβές Δεκεμβρίου 2018-Δαπάνη για την προμήθεια στολής 2019-ΕΕ). Έγινε ενημέρωση από τον Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών.
  • Στις 4/3/2019 και ώρα 1:00 μμ έγινε συνάντηση του σωματείου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ.
  • Στις 5/3/2019 και ώρα 7:00 πμ έγινε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα: Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κανονισμός Μεταθέσεων/Μετακινήσεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ». Αποφασίστηκε ομόφωνα α) Να ενισχυθεί η μοριοδότηση στον νομό Αττικής, β) Να προβλεφθεί η υπηρεσία στα επείγοντα ως κριτήριο και να μοριοδοτηθεί, γ) Να μοριοδοτηθούν τα κριτήρια της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας και δ) Να σταλεί επιστολή στους Υπουργούς Υγείας, στα πολιτικά κόμματα και στους Βουλευτές για να αποσυρθεί η τροπολογία και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
  • Στις 5/3/2019 είχαμε την συμμετοχή στην Στάση Εργασίας (12:00 έως την λήξη του ωραρίου) και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ για την χορήγηση του 13ου – 14ου μισθού από 1/1/2013 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και για την άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Στις 8/3/2019 είχαμε την συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση με την συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, για την «Παγκόσμια ημέρας τη γυναίκας»
  • Στις 13/03/2019 έγινε Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του σωματείου μας. Καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης.
  • Στις 14/3/2019 είχαμε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία ΠΕΟΔΗΝ και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με αιτήματα την ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ Β.Α.Ε.-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και την ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΚΑΒ. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας. Ζητήσαμε ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου για να θέσουμε το αίτημα της ένταξης στα ΒΑΕ. Συναντήσαμε κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.
  • Στις 15/3/2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια χοροεσπερίδα του σωματείου στο κέντρο διασκέδασης  «ΕΝΑΣΤΡΟΝ».
  • Στις 18-19 & 20-21/3/2019 υλοποιήθηκαν δύο προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Τρίπολης.
  • Στις 28/3/2019 είχαμε την συμμετοχή στην Παναττική Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη μας στα ΒΑΕ και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Ζητήθηκε για άλλη μια φορά συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου χωρίς αποτέλεσμα.

 

Επίσης

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2014-2015-2016-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Μετά τον προσδιορισμό των ημερομηνιών εκδίκασης των αγωγών μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (10/4, 30/5, 12/6 και 13/6/2019) για την διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών Πάσχα- Χριστουγέννων και αδείας για τα έτη 2015 και 2016 καθώς και το επίδομα Χριστουγέννων 2014, συνολικού ποσού 2.500 ευρώ, καλείστε να συμπληρώσετε πριν τις ημερομηνίες εκδίκασης:

Α) Ανάλογη ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ στον νομικό μας σύμβουλο προκειμένου να προσκομιστούν στα δικαστήρια. Αφού η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ επικυρωθεί με το γνήσιο της υπογραφής από οποιοδήποτε πρωτόκολλο θα κατατίθεται στο γραφείο του σωματείου.

Β) ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ – ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ με τον νομικό μας σύμβουλο (Ως αμοιβή συμφωνείται ποσοστό επί του αντικειμένου της δίκης, ήτοι 1 % πλέον ΦΠΑ επί του καθαρού ποσού, το οποίο θα εισπράξει ο εντολέας).

Στις αναρτημένες ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στο γραφείο σωματείου και στην ιστοσελίδα μας, αναγράφεται πάνω ή δίπλα από κάθε όνομα υπαλλήλου (σύνολο 1.640 ονόματα) η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ (Νούμερα 1-4) που αναλογεί ανάλογα με την ημερομηνία εκδίκασης.

Το σωματείο θα καλύψει τα δικάσιμα έξοδα της διεκδίκησης των δώρων σε πρωτόδικο βαθμό.

 

ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Μετά από αίτημα της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας το ΕΚΑΒ προχώρησε στην προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων. Η υγειά και η ασφάλεια μας, εκτός από τις σωστές ενέργειες προφύλαξης που παίρνουμε κατά την διεκπεραίωση των περιστατικών, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από τη σωστή θωράκιση του οργανισμού μας με τον κατάλληλο εμβολιασμό.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης

 






Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.