Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8:30 ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Δημοσίευση:26-03-2019

Αθήνα 26/03/2019

Αρ. πρωτ.: 090

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Παναττική Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη μας στα ΒΑΕ – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας

 

Συνάδελφοι,

Η Κινητοποίησή της ΠΟΕΔΗΝ/ΕΚΑΒ που είχε εκτός των άλλων αιτημάτων και την ένταξη στα ΒΑΕ την Πέμπτη 14/3/2019, κατέληξε Σταδίου 29 όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Υπουργείου Εργασίας. Ζητήσαμε ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης για να θέσουμε το αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Συναντήσαμε κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.

Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλεισθεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου η οποία έλλειπε στο εξωτερικό.

Ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων. Φτάνουν τα επικοινωνιακά κόλπα.

Πέμπτη 28/3/2019 συμμετέχουμε στην  Παναττική ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε  την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος
ERROR: select shortDescr,ID,descr,docpath from monthlyreport order by insertdate desc LIMIT 0,3
Μηνιαίες Ανακοινώσεις
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν Μηνιαίες Ανακοινώσεις
Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.