Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΡΟΜΑ, Δημοσίευση:04-10-2018

Αθήνα 04-10-2018

Αρ. πρωτ. 262

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΘΕΜΑ: Νέα απρόκλητη επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ από ρομά

 

Νέα απρόκλητη επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας (Β35) από ρομά κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του (αντιμετώπιση και διακομιδή επείγοντος περιστατικού) σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Ασπρόπυργου (πλησίον καταυλισμού). Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε διασώστες και ιατρούς του ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το επεισόδιο που συνέβη επικοινώνησε με τους διασώστες και ενημερώθηκε λεπτομερειακά για την κατάσταση.

Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι σήμερα ανταπόκριση τόσο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και από την πολιτική ηγεσία.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά αυτές τις ενέργειες και ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

•Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

•Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.