Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ, Δημοσίευση:01-09-2018

Αθήνα 31/08/2018

Αρ. πρωτ.: 250

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ στην ΔΕΘ

 

Το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη του 2018 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα επιχειρηθεί να στηθεί άλλη μία επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης – με κύριο στόχο  να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Την περίοδο που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που ψήφισαν είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.), με ψευδοπαροχές κι επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, ως άλλοι πολιτικοί δικολάβοι, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., πρέπει να λάβουν μαζικό – παλλαϊκό χαρακτήρα με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων και όλων των μνημονίων (1ου, 2ου, 3ου και 4ου).

 

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
  • Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας. Πανελλαδική ανάπτυξη με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του μοναδικού δημόσιου φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

 

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ 2018

  1. Στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8π.μ. στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.)
  2. Στο συλλαλητήριο ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 και στην πορεία που θα ακολουθήσει Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

 

Όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με το σωματείο προκειμένου να διευκολυνθούν.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.