Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, Δημοσίευση:01-08-2018

Αθήνα 1/8/2018

Αρ. Πρωτ.: 236  

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για κάθε θέμα που προκύπτει ή εξελίσσεται στο ΕΚΑΒ καθώς και για τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σας ανακοινώνουμε για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο την δράση μας.

  • Στις 11/6/2018 πραγματοποιήθηκε η 10η συνάντηση της ομάδας εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ. Συζητήθηκαν  εκτεταμένα οι  Διευθύνσεις της Κ.Υ. καθώς και τα τμήματα της κάθε διεύθυνσης. Κατατέθηκαν οι αρμοδιότητες της Δ/νσης  Υποδομών, Εξοπλισμού και Δικτύων από τον κ. Λούκο.  Επίσης, εντοπίστηκε η ανάγκη καταγραφής αναλώσεων υγειονομικού υλικού και φαρμάκων που δαπανώνται κατά τη διάρκεια της βάρδιας των ασθενοφόρων σε επίπεδο ημέρας με την έναρξη και τη λήξη κάθε βάρδιας.
  • Στις 14/6/2018 είχαμε την συμμετοχή στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ (από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και σε Συλλαλητήριο ώρα 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, για την αποτροπή της ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την Τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  Ακολούθησε πορεία στην Βουλή.
  • Στις 20/6/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για: 1) Πρόταση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων Υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ σε απάντηση Σχετ. Το 22950/24-05-2018/Γρ. Προέδρου με θέμα: Κατάθεση προτάσεων για Π.Δ. Μεταθέσεων. Η πρόταση του σωματείου έχει κατατεθεί άλλες δύο φορές (α) 568/28-3-2016, β) 748/20-12-2017 Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ), 2)  Προμήθεια GPS στα ασθενοφόρα, 3) Άμεση και επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους διασώστες των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου - Παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS», 4) Νέα απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ, 5) Να ζητηθεί η εισήγηση Δ/ντη ΕΚΑΒ-9 με θέμα: «Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με έναν διασώστη και τον γιατρό εφημερίας του ΕΚΑΒ. Συζητήθηκαν επίσης 6) Ενημέρωση για το Μητρώο του Σωματείου (Β΄τρίμηνο 2018) και 7) Ενημέρωση για την Εκπόνηση Σχεδίου Τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ.
  • Στις 25/6/2018 είχαμε την συμμετοχή σε Κατάληψη/Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Οικονομικών για τα ΒΑΕ, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων. Ορίστηκε συνάντηση με τον κο Τσακαλώτο για τις 29/6/2018.
  • Στις 27/6/2018 έγινε Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του σωματείου μας. Καθορίστηκε το Πρόγραμμα Δράσης: Στηρίζουμε τις τοπικές δράσεις Σωματείων - 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 3/7/2018 για την Περιφέρεια και 4ωρη Στάση Εργασίας για την Αττική με αίτημα την οριστική λύση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας -  Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής για νέες κινητοποιήσεις και Συμμετοχή στην ΔΕΘ με κινητοποίηση και πορεία την παραμονή των εγκαινίων Παρασκευή 7/9/2018. (ΠΟΕΔΗΝ Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 27 Ιουνίου 2018)
  • Στις 28/6/2018 συμμετείχαμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στο ΚΥ Ναυπάκτου και σε πορεία που ακολούθησε με το τοπικό Εργατικό Κέντρο προς την κεντρική πλατεία της πόλης  με σκοπό την ανάδειξη των μειζόνων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και των εναπομεινάντων λιγοστών εργασιακά εξουθενωμένων εργαζομένων. Για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, της Πρόνοιας.
  • Στις 29/6/2018 και ώρα 09:00 έγινε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα: «Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση».  Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έστησε αντιαπεργιακό μηχανισμό καλώντας τους εργαζόμενους να αξιολογηθούν. Αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρόντες: α) Να βγει ανακοίνωση-καταγγελία και β) Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι με SMS να μην συμμετέχουν στην προφορική συνέντευξη.
  • Στις 29/6/2018 και ώρα 13:00 ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του σωματείου παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ με τον κο Τσακαλώτο. Ο Υπουργός όμως δεν παρέστη στη συνάντηση την οποία είχε κλείσει ο ίδιος με την ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου κατά την κατάληψη που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών στις 25/6/2018. Οι δικαιολογίες που ψέλλισε ο Διευθυντής του γραφείου του, ότι δήθεν δεν τον βρίσκει στο τηλέφωνο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν στην αυτογελοιοποίηση και στον αυτοεξευτελισμό του ίδιου του Υπουργού. (Δελτίο τύπου Για τη μη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο-Η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός του Υπουργού)
  • Στις 5/7/2018 πραγματοποιήθηκε η 11η συνάντηση της ομάδας εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ. Αφού κατατέθηκαν οι αρμοδιότητες της Δ/νσης  Επείγουσας Ιατρικής από τον κ. Ν. Ατζουλάτο η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάλυση των  αρμοδιοτήτων των τμημάτων της Διεύθυνσης αυτής όπως επίσης και της Δ/νσης Διοικητικού με σκοπό να εντοπιστούν και να διαχωριστούν οι αρμοδιότητες τους σε επίπεδο Κ.Υ. και Παραρτημάτων.
  • Στις 6/7/2018 είχαμε την συμμετοχή σε Κατάληψη/Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Οικονομικών για τα ΒΑΕ, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων. Στο αίτημά μας για συνάντηση του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και των Προέδρων των Ομοσπονδιών με τον κ. Τσακαλώτο, η απάντηση ήταν τα χημικά και η βία. (Δελτίο τύπου-ΜΑΤ, χημικά και βία στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Υπ. Οικονομικών)
  • Στις 9/7/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για: 1) Καταγγελία για την χρήση χημικών και βίας στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, 2) Αγορά διαγνωστικού μηχανήματος υπερήχων για το ιατρείο του ΕΚΑΒ. Καθορίστηκαν με τον εκπρόσωπο της εταιρείας οι όροι πληρωμής, χρόνου παράδοσης και εγγύησης για την σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού, 3) Προγραμματισμός συντήρησης και ελέγχου ασθενοφόρων οχημάτων της δωρεάς ΙΣΝ. Κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε 4) Να κατατεθεί: α) Μηνυτήρια αναφορά Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών και β) Επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την «Πρόσληψη δικηγόρου σε πλήρωση της κενής οργανικής θέσης Προϊσταμένου Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ στο ΕΚΑΒ» και 5) Να ανατεθεί στον νομικό σύμβουλο του σωματείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (εξώδικη πρόσκληση-μηνυτήρια αναφορά) προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ και να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών λόγω της μειωμένης δύναμης των ασθενοφόρων που επιχειρούν καθημερινά στον νομό Αττικής.
  • Στις 16/7/2018 συμμετείχαμε σε νέα Κατάληψη/Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Οικονομικών για τα ΒΑΕ, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων.  Μετά την νέα ρίψη χημικών ακολούθησε συνάντηση με τον κο Τσακαλώτο στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου. (Δελτίο τύπου-Συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ΠΟΕΔΗΝ).
  • Στις 18/7/2018 πραγματοποιήθηκε η 12η συνάντηση της ομάδας εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ.
  • Στις 26/7/2018 έγινε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας. Πήραμε ομόφωνες αποφάσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν άμεσα,  για: 1) Σχετικά με την τροπολογία με την οποία προστίθεται στις αρμοδιότητες του ΕΚΕΠΥ ο έλεγχος και η διαχείριση των κλινών των ΜΕΘ:  α) Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας στην οποία ζητάμε να αποσύρει τη τροπολογία, β) Επιστολή (στα email) σε όλους τους Βουλευτές της Διαρκούς της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να μην ψηφίσουν την τροπολογία και γ) Επικοινωνία με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ οι οποίες δεσμεύτηκαν για την στήριξη των αιτημάτων μας., 2) Σχετικά με την τροπολογία με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο σε 4 Τομείς του ΕΚΑΒ και ΟΧΙ στο σύνολο: α) Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας στην οποία ζητάμε να συμπεριλάβει στην σχετική τροπολογία το σύνολο των διασωστών που υπηρετούν με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας (σε όλα τα ΕΚΑΒ δηλαδή), β) Επιστολή (στα email) σε όλους τους Βουλευτές της Διαρκούς της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την στήριξη του αιτήματος μας και γ) Επικοινωνία με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ οι οποίες δεσμεύτηκαν για την στήριξη του αιτήματος μας.
  • Στις 26/7/2018 κατά την διάρκεια του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου έγινε συνάντηση με κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος κο Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή το οποίο επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ. Έγινε ενημέρωση στο γραφείο του σωματείου για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και ακολούθησε διαλογική συζήτηση. Κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα μας. Ο κος Λαφαζάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες στους διασώστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την άμεση ανταπόκριση τους στις περιοχές των πυρκαγιών. Η  Λαϊκή Ενότητα στήριξε την διατήρηση της διαχείρισης των κλινών των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ.

 

Επίσης

 

Συγχαρητήρια στους διασώστες του ΕΚΑΒ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες και μπόρεσε να επιχειρήσει με υποδειγματικό επαγγελματισμό κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες (δυσκολία πρόσβασης, έλλειψη συντονισμού δημόσιων φορέων)  στις πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική (23 και 24 Ιουλίου) και να διακομίσει με ασφάλεια  συμπολίτες μας στα νοσοκομεία εφημερίας.

Η συμβολή τους ήταν άμεση και καθοριστική  πράγμα που αποδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευσυνειδησία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

 

Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση έτους 2017

Η Αξιολόγηση με την σημερινή της μορφή ΑΠΕΤΥΧΕ για ένα ακόμη έτος. Η ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξαν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την αξιολόγηση. Έστειλαν ΕΞΩΔΙΚΑ «παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων». Οι προθεσμίες δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στο ΕΚΑΒ έδωσαν για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή τους. Είμαστε και εφέτος νικητές.

 

Παρεμβάσεις για βελτίωση της καθημερινότητας

Με επιστολές στην Διοίκηση και παραστάσεις στις Δ/νσεις του ΕΚΑΒ αναδείξαμε και προτείναμε λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και δυσχεραίνουν σε καθημερινή βάση την επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ καθώς και για στοιχειώδεις ελλείψεις, όπως: α) Τα προβλήματα με τον κλιματισμό, ο  προγραμματισμός εβδομαδιαίου τεχνικού ελέγχου από το Συνεργείο  Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων των νέων ασθενοφόρων της δωρεάς ΙΣΝ καθώς και η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού σε αυτά, β)  Η προμήθεια συσκευών αυτόματης πλοήγησης (GPS) και γ) ο εφοδιασμός όλων των ασθενοφόρων με φορητές συσκευές ασυρμάτου (TETRA).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

  

Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.