Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ) ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Δημοσίευση:26-07-2018

Αθήνα 26/07/2018

Αρ. πρωτ. 229

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ : Αν. Υπουργό Υγείας  κο Πολάκη Παύλο

          Βουλευτές Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

 

ΘΕΜΑ: Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων (Διασωστών στο ΕΚΑΒ) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.

 

Με τροπολογία (Αρ.: 1706/126 24.7.2018) Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ΚΦΠΜ και στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου και Κω και προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 123 του ν. 4549/2018 (Α΄105) που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα»,

Παρατείνονται οι συμβάσεις έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα ΕΚΑΒ Καλύμνου, Ρόδου, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας, Καβάλας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Αθήνας στα οποία υπηρετούν διασώστες με συμβάσεις, δεν περιέχονται στην σχετική τροπολογία.

Όπως σας έχουμε αναφέρει σε σχετική επιστολή (Αρ. πρωτ. 182/20-06-2018 «Άμεση και επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους διασώστες των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου - Παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS»), οι παραπάνω διασώστες προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού/μεταναστευτικού το οποίο θα υφίσταται για πολλά χρόνια. Η έλλειψή τους από την δύναμη των κατά τόπων τομέων ΕΚΑΒ, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ. Με λιγότερους διασώστες πια, τα νησιά αλλά και οι άλλες περιοχές πρέπει να διαχειριστούν και τα επείγοντα περιστατικά, προγραμματισμένες ή έκτακτες διακομιδές, εξιτήρια, αλλά και τα περιστατικά που θα προέρχονται από τα hot spot που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέσα στον Αύγουστο που λήγουν οι συμβάσεις θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Ποιος θα καλύψει το κενό;

Η καθυστέρηση ανταπόκρισης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης διασωστών και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση ενός ασθενή στον χώρο συμβάντος μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε:

Να συμπεριλάβετε στην σχετική τροπολογία το σύνολο των διασωστών που υπηρετούν με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.