Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ) ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΕΚΕΠΥ, Δημοσίευση:13-05-2018

Αθήνα 12-05-2018

 Αρ. πρωτ: 140

 

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό

             Αν. Υπουργό Υγείας  κο Παύλο Πολάκη

 

ΘΕΜΑ : Αίτημα συνάντησης

 

Μετά την σύσκεψη που καλέσατε στο Υπουργείο στις 10-05-2018 αποφασίσατε την μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ (διασώστες, ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας σε υπηρεσίες και σε προσωπικό.

Όταν ο ελεγκτής και ο διακινητής είναι ταυτόσημος υπάρχει ο κίνδυνος παρέμβασης στη σειρά προτεραιότητας των ασθενών πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα που έχει την διαχείριση το ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών, διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την κατάλληλη ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή μπορεί να μετατραπεί χωρίς υψηλό κόστος σε στρατηγικό πανελλαδικό όργανο διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον τομέα της Υγείας.

Σας καλούμε να ορίσετε συνάντηση πριν την κοινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ η οποία θα γίνει την Τετάρτη 16/05/2018 προκειμένου να αναπτύξουμε τους λόγους για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

  

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.