Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 10ΠΜ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ, Δημοσίευση:22-04-2018

Αθήνα 19/04/2018

Αρ. πρωτ.: 105

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην Στάση εργασίας και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 25 Απριλίου από τις 10πμ έως την λήξη της βάρδιας.

 

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας, της Προνοσοκομειακής Φροντίδας, είναι υπόθεση όλων μας. Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης για να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με μισθούς πείνας αν και νοιώθουμε έντονη τη στοχοποίηση εκ’ μέρους της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Προσπαθούν να ξεπλύνουν τις Μνημονιακές Πολιτικές που ασκούν με απόλυτη πειθαρχία και υπακοή, φορτώνοντας την ταλαιπωρία των ασθενών στους εναπομείναντες ελάχιστους εργαζόμενους.

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες κάτω του 5% του ΑΕΠ (στοιχεία ΟΟΣΑ). Ας μας πει η Κυβέρνηση με ποιο μαγικό τρόπο ανατάσσει τη Δημόσια Υγεία με τέτοιο ύψος δαπανών. Με τέτοιες δημόσιες δαπάνες δεν υφίσταται Δημόσια Υγεία. Εμφανείς είναι οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ και των Νοσοκομείων σε υποδομές, εξοπλισμό και Προσωπικό.

Η αντικατάσταση ή η συμπλήρωσή τους επαφίεται μόνο σε δωρεές από γνωστά Ιδρύματα. Αυτό δεν φτάνει καθώς παραμένει στην κίνηση το 40% του στόλου ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ πάνω από 14 έτη.  Δεν γίνεται έτσι Δημόσια Υγεία. Δεν αξιοποιήθηκαν σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο με συνεχείς διακομιδές από το ΕΚΑΒ για διάγνωση και θεραπεία.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και κινδυνεύουν να περικοπεί και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Παραπέμφθηκε σε Επιτροπή για να αντικατασταθεί από υποτυπώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Πως είναι δυνατόν να προσφέρει το Νοσηλευτικό και το Παραϊατρικό  Προσωπικό ασφαλείς Υπηρεσίες Υγείας 67 ετών;

Εάν περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός του προσωπικού θα είναι κάτω από το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.

Δεν δεχόμαστε την υπηρεσιακή αξιολόγηση με την οποία δεν επιδιώκει η κυβέρνηση την αναβάθμιση της ποιότητας των Δημόσιων Υπηρεσιών αλλά την κατηγοριοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων για να εφαρμοστούν οι δυσμενείς μνημονιακές υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές. Η συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών.

Συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ.

Οι πολίτες γνωρίζουν τι προσφέρουμε για να κρατήσουμε όρθια τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τις Προνοιακές Μονάδες.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Πανελλαδική Κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4/2018 με  5ωρη Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ 

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 10:30πμ έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κηφισίας).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.