Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ), Δημοσίευση:08-02-2018

Αθήνα 8-2-2018

 

 

Θέμα: Συνάντηση με την Δ/νση ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (νησιά του Αιγαίου-μέλη του σωματείου)

 

Την Δευτέρα 5/2/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Δ/νση ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο κτίριο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Συμμετείχαν η Δ/ντρια κα Κωτούλα Χαρά, οι υπεύθυνοι των περιφερειών Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου και Κυκλάδων καθώς και η γραμματειακή υποστήριξη του Παραρτήματος.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία κράτησε 2 ώρες, ήταν η επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στους νησιωτικούς τομείς-μέλη του σωματείου, ο συντονισμός και ο σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Στελέχωση-Προγραμματισμός προσλήψεων

Για τους διασώστες που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται οι ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας τους μέχρι 19/9/2018 (λήγουν στις 19/5/2018). Προγραμματίζεται μέσω του ίδιου προγράμματος PHILOS η πρόσληψη 40 διασωστών σε νησιά για δύο έτη.

Στην υπό έκδοση προκήρυξη για 40 μόνιμους διασώστες έχουν κατανεμηθεί για τα νησιά του Αιγαίου 9 θέσεις (5 Ρόδος, 2 Κως, 1 Κάλυμνος και 1 Ικαρία).

 

Κτιριακή υποδομή

Έχουν παραχωρηθεί χώροι για την  μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Σάμου και του Σύρου (ΚΕΦΙΑ). Βρέθηκε κτίριο στην Λέρο, εντός του Νοσοκομείου, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορεί να φιλοξενήσει τον Τομέα του ΕΚΑΒ.

 

Κατανομή ασθενοφόρων της δωρεάς

Η πρόταση της Δ/νσης είναι η ενίσχυση του Τομέα Χίου με 1 ασθενοφόρο 4Χ4 και 2 ασθενοφόρα Μικρού Όγκου για την Μυτιλήνη. Θεωρούμε ότι χρειάζονται περεταίρω ενίσχυση με τουλάχιστον 2 ακόμη ασθενοφόρα ΜΟ σε Σύρο και Ικαρία.

 

Ρεπό και άδειες

Μετά την πρόσφατη ενίσχυση των τομέων με προσωπικό προγραμματίζεται η σταδιακή εξόφληση τους.

 

Συντονιστικά Κέντρα

Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία δυο Συντονιστικών Κέντρων, ένα στο ΕΚΑΒ  Μυτιλήνης και ένα στο ΕΚΑΒ Ρόδου. Αρχικά θα μεταφερθούν στην Ρόδο οι κλήσεις από Κάλυμνο και Κω.

Ζητήσαμε την σύνδεση με internet και γραμμές Fax σε όλους τους τομείς.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Κιτσόπουλος Αλέξιος

 

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.