Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε, Δημοσίευση:08-03-2017

Αθήνα 08-03-2017

   Αρ. πρωτ    645                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΘΕΜΑ : Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Καταγγέλλουμε την συνειδητή και συνεχή πορεία υποβάθμισης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (μειωμένη χρηματοδότηση), είναι συνεχές επίσης το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους (τους οφείλονται 4 μήνες δεδουλευμένα).

Η Υποβάθμιση και η απαξίωση του έργου του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους εργασιακούς χώρους, δεδομένου του ότι οι εκάστοτε Επιτροπές Υ.Α.Ε. εκπαιδεύονταν από το Ινστιτούτο με αποτέλεσμα να αποκτούν σημαντικές  γνώσεις γύρω από τον έλεγχο και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων σε θέματα υγείας και ασφάλεια.

Η υποβάθμιση του έργου του Ινστιτούτου συντελεί στην ακύρωση των καταστατικών σκοπών του και κατά συνέπεια στην ανεπαρκή έρευνα, πληροφόρηση,  εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων, των ΕΥΑΕ, των σωματείων και ομοσπονδιών με βάση τις σημερινές ανάγκες πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων.

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. είναι ένα πολύ σημαντικό συμβουλευτικό όργανο για την Εργατική Τάξη, το θεωρούμε κεκτημένο και απαιτούμε την  αναβάθμιση του με νομοθετική ρύθμιση και όχι να υποβαθμίζετε όπως συμβαίνει την δεδομένη χρονική στιγμή.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμπαρίσταται στους εργαζομένους του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους στις διεκδικήσεις τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Μπαρκονίκος Χρήστος

 

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.