Ανακοινώσεις Επιστροφή

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ, Δημοσίευση:10-09-2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ                                   

Αθήνα 10-09-2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Γ. Γραμματέα Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. Ν. Κωστόπουλος και Αρ. Συγγελάκης, ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΑττικήςΣ. Ζώτος καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιατρών ΕΚΑΒ Κεκερής Βασίλειος.

Κατατέθηκαν τα αιτήματα του Σωματείου και οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας ήταν οι εξής:

Ασθενοφόρα Οχήματα

Υπουργός

Δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού εντός του Οκτωβρίου 2014.

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Υπουργός

Εχθές έφυγε από το Υπουργείο Υγείας προς το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 200 θέσεις διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων.

 

Έκδοση Υπουργικής απόφασης για Άδεια άσκησης επαγγέλματος των κατόχων διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης, της ειδικότητας «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Υπουργός

Εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί εκ νέου από τον υπουργό και θα αποσταλεί για ΦΕΚ.

 

Έκδοση εγκυκλίου απευθυνόμενη προς τις Υ.Π.Ε. με την οποία θα προσδιορίζονται τα  καθήκοντα του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους και θα ρυθμίζονται οι όροι και προϋποθέσεις παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ καθώς και έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την «Παραχώρηση χρήσης οχημάτων Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ».

Υπουργός

Άμεση υλοποίηση των προτάσεων.

Η Υ.Α. για την «Άδεια άσκησης επαγγέλματος των κατόχων διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης, της ειδικότητας «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου» όσο και η Υ.Α. για την «Παραχώρηση χρήσης οχημάτων Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ» είχαν υπογραφεί και είχαν αποσταλεί για ΦΕΚ από τον πρώην Υφυπουργό Υγείας Αν. Μπέζα αλλά για διαδικαστικούς λόγους λόγω του ανασχηματισμού και αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας, δεν ήταν δυνατή η έκδοση τους από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ να εναλλάσσει οικιοθελώς το προσωπικό του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρων στην υπηρεσία ανά 12ωρο ή 16ωρο ή 24ωρο, όταν ειδικοί υπηρεσιακοί λόγοι το επιβάλουν , με την προϋπόθεση ότι η συνολική προσφορά εργασίας του κατά μήνα θα υπολογίζεται στην βάση του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας

Υπουργός

Δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της πρότασης.

 

Έκτακτη επιχορήγηση για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ λόγω των αυξημένων επιχειρησιακών και λειτουργικών αναγκών

Γ. Γραμματέας

Υπεγράφη ήδη έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3 εκ. ευρώ.

Με την εκταμίευση της επιχορήγησης θα καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση για αγορά στολής στους υπαλλήλους των Νοσοκομείων που μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ καθώς και οι εκτός έδρας αποζημιώσεις πανελλαδικά για το Α΄ τρίμηνο του 2014.

 

Επιπρόσθετη πίστωση για την πληρωμή αποζημιώσεων (εξαιρέσιμα-νυχτερινά-αργίες)  για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση λόγω της μετάταξης 600 υπαλλήλων των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ.

Γ. Γραμματέας

Θα εξετάσει θετικά το αίτημα.

 

Ειδική Αποζημίωση στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα (Αεροδιακομιδές)

Υπουργός

Δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της πρότασης.

 

Καθιέρωση αμοιβής, με νομοθετική ρύθμιση, για  υπερωριακή εργασία πέραν του πενθημέρου του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για κάλυψη  των εκτάκτων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της μείωσης του προσωπικού και τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες για κάλυψη των τουριστικών περιοχών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και των αστικών περιοχών το υπόλοιπο έτος.

Υπουργός

Διατύπωσε επιφυλάξεις για την υλοποίηση της πρότασης.

 

Αύξηση του ανωτάτου ορίου των επιτρεπόμενων ημερών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού κλάδου Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και Ιατρών του ΕΚΑΒ για το έτος 2014.

Υπουργός

Δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της πρότασης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας

Χούσος Ιωάννης  Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.