Ανακοινώσεις Επιστροφή

Αιτήματα και Διευθέτηση προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ, Δημοσίευση:09-08-2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Αθήνα 04-08-2014

Αρ. Πρωτ. 365

                                                                                                       

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κο Βορίδη Μαυρουδή

           Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Γρηγοράκο Λεωνίδα


ΘΕΜΑ: Αιτήματα και Διευθέτηση προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ

 

Κύριοι Υπουργοί

Το ΕΚΑΒ αποτελεί τον σκληρό πυρήνα της πρωτοβάθμιας Υγείας και σκοπός του είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στους πολίτες και η διακομιδή των πολιτών αυτών  σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα οξύτερα των προβλημάτων μας, και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα σταθείτε αρωγοί στην κοινή προσπάθεια για την  επίλυση  αυτών ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο έργο που επιτελούμε και η υπηρεσία μας να αποκτήσει το επίπεδο και την ποιότητα προσφοράς που η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται.

Μετά από την Διαθεσιμότητα-κινητικότητα των Οδηγών από τα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ, έχει προκύψει αδυναμία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ σε σχέση με :

1. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (εξαιρέσιμα-νυχτερινά-αργίες) με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρωθεί το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από 1/6/2014. Συνεπώς για το διάστημα από 23-04-2014 έως 31-12-2014 προκύπτει πέραν της ήδη εγκεκριμένης πίστωσης, επιπρόσθετη ανάγκη επιχορήγησης.

2. Τη χορήγηση του ποσού για αγορά στολής του τρέχοντος έτους για του υπαλλήλους των Νοσοκομείων που μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ.

3. Την άμεση έγκριση όλων των αιτηθέντων ποσών για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ λόγω των αυξημένων επιχειρησιακών και λειτουργικών αναγκών

Επίσης το ΕΚΑΒ έχοντας πλέον την αποκλειστική διαχείριση του μεταταγμένου προσωπικού των Νοσοκομείων   και για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος Υγείας είναι απαραίτητη

4. Η έκδοση εγκυκλίου απευθυνόμενη προς τις Υ.Π.Ε. με την οποία θα προσδιορίζονται τα  καθήκοντα του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους και θα ρυθμίζονται οι όροι και προϋποθέσεις παροχής των προσφερόμενων υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ.

5. Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την «Παραχώρηση χρήσης οχημάτων Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ.


Επίσης ζητάμε την παρέμβαση σας για:

6. Υλικοτεχνική Υποδομή- Ασθενοφόρα Οχήματα.

Είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ διότι τα περισσότερα οχήματα είναι κυκλοφορίας 2003 με 600.000 χλμ. το καθένα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, παρά τον άριστο τεχνικό έλεγχο από το Συνεργείο του ΕΚΑΒ.

Ζητάμε την παρέμβαση σας για την επίσπευση των  διαγωνισμών για την προμήθεια των ασθενοφόρων οχημάτων μέσω του Ε.Σ.Π.Α.

7. Έκδοση Υπουργικής απόφασης για Άδεια άσκησης επαγγέλματος των κατόχων διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης, της ειδικότητας «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

8. Υπερωριακή εργασία με αμοιβή

Καθιέρωση αμοιβής, με νομοθετική ρύθμιση, για  υπερωριακή εργασία πέραν του πενθημέρου του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για κάλυψη  των εκτάκτων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της μείωσης του προσωπικού και τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες για κάλυψη των τουριστικών περιοχών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και των αστικών περιοχών το υπόλοιπο έτος.

Σχετικό: ν.4139, άρθρο 101, παρ.5

παρ. 5. Εργασία υπαλλήλων Καταστημάτων Κράτησης πέραν του πενθημέρου α) Η ωριαία αμοιβή για εργασία πέραν του πενθημέρου του προσωπικού φρούρησης που υπηρετεί εντός των Καταστημάτων Κράτησης και της Υπηρεσίας Εξωτερικής φρούρησης, καθορίζεται ίση με την αμοιβή της παραγράφου 3 περίπτωση γ’ υποπεριπτώσεις αα΄ και ββ΄ του άρθρου 20 του ν. 4024/2011.

9. Τροποποίηση ωραρίου προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ

Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης , σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ να εναλλάσσει το προσωπικό του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρων στην υπηρεσία ανά 12ωρο ή 16ωρο ή 24ωρο , όταν ειδικοί υπηρεσιακοί λόγοι το επιβάλουν , με την προϋπόθεση ότι η συνολική προσφορά εργασίας του κατά μήνα θα υπολογίζεται στην βάση του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.

Σχετικό: Π.Δ. 25,  06-03-2013

Άρθρο 1

Η παράγραφος 3 του άρθρου 23 του π.δ. 210/1992 «Κωδικοποίηση διατάξεων Προεδρικών Διαταγμάτων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος» (Α΄99) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 55/2010 (Α΄ 93), αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Ο Διοικητής μπορεί, με τη σύμφωνη γνώμη του κατά τόπον αρμόδιου Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, μετά από έγκριση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, να εναλλάσσει το πυροσβεστικό προσωπικό στην υπηρεσία ανά 12ωρο ή 16ωρο ή 24ωρο, όταν ειδικοί υπηρεσιακοί λόγοι το επιβάλλουν, με την προϋπόθεση ότι η συνολική προσφορά εργασίας του κατά μήνα θα υπολογίζεται στη βάση του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας».

10. Ειδική Αποζημίωση στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν.4024/2011(Α΄226) να προστεθεί εδάφιο ως ακολούθως: Στα πληρώματα ασθενοφόρων και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β., που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα, για την παροχή Α΄ Βοηθειών σε ασθενούντα άτομα, παρέχεται ειδική αποζημίωση, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, κατά ώρα πραγματικής πτήσης.

11. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού

Άμεση έκδοση της προκήρυξης για  200 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων αποφοίτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

12. Αύξηση του ανωτάτου ορίου των επιτρεπόμενων ημερών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού κλάδου Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και Ιατρών του ΕΚΑΒ για το έτος 2014.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας

Χούσος Ιωάννης     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.