Ανακοινώσεις Επιστροφή

Αξιολόγηση Προσωπικού ΕΚΑΒ σύμφωνα με τον ν. 4250/2014, Δημοσίευση:09-07-2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Αθήνα 04-07-2014

Αρ. Πρωτ. 338

                                                                                                        

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κο Βορίδη Μαυρουδή

            Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Γρηγοράκο Λεωνίδα

            Γ. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κο Καλλίρη Πελοπίδα

 

 

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Προσωπικού ΕΚΑΒ σύμφωνα με τον ν. 4250/2014

 

Όπως είναι γνωστό, με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 318/1992, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν. 4250/2014, ορίσθηκε η έκδοση απόφασης επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ εκφράζει την αντίθεση του στην «προσχηματική» αξιολόγηση και στον καθορισμό εκ των προτέρων και της επιβολής υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δίνουν εξετάσεις κάθε μέρα και κρίνονται από τους πολίτες. Η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας  έρχεται σε αντίφαση με την επιχειρησιακή δράση των διασωστών σε σχέση με αυτή την «αξιολόγηση» και στις ειδικές συνθήκες παροχής εργασίας(αυξημένος όγκος εργασίας, δραματικά μειωμένος αριθμός υπαλλήλων, αυξημένη ετοιμότητα σε 24ωρη βάση κ.λ.π.).

Επειδή, κατά την διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού του ΕΚΑΒ , το οποίο στελεχώνει τόσο την Κ.Υ. του, όσο και τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανά την ελληνική επικράτεια, θα προκύψουν προβλήματα στην εφαρμογή της, λόγω ελλείψεων στελέχωσης των μονάδων που δραστηριοποιούνται επιχειρησιακά και του γεγονότος ότι το διατιθέμενο προσωπικό είναι απολύτως εξειδικευμένο , έμπειρο και με άριστη γνώση στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που αποτελεί πρωταρχικό σκοπό του ΕΚΑΒ, με συνέπεια να μην καθίσταται αντικειμενικά εφικτή η υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων βελτίωσης για τους υπαλλήλους που έχουν χαμηλό μέσο όρο βαθμολογίας αλλά και γενικά για την ποσόστωση.

Επειδή το ΕΚΑΒ λόγω του σκοπού του, που συνίσταται στον συντονισμό σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και παροχής επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η άμεση διακομιδή των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, αποτελεί φορέα με πρωταρχικό και βαρύνοντα ρόλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δράση που εκτείνεται πανελλαδικά για να καλύπτει τις πληθυσμιακές ανάγκες της χώρας, διότι θα δημιουργήσει σοβαρά και αξεπέραστα προβλήματα στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Κατόπιν των ανωτέρω, όπως εξαιρέσετε το προσωπικό του ΕΚΑΒ από τον επιμερισμό των ποσοστών και τον τρόπο αξιολόγησης σύμφωνα με τον ν. 4250/2014.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας

Χούσος Ιωάννης   Κιτσόπουλος Αλέξιος




Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.