ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

ΕΚΑΒ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή ΨαχνώνΔημοσίευση:20-08-2019

Facebook Τομέας ΕΚΑΒ Κύμης

17/8/2019

Ε.Κ.Α.Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή Ψαχνών.

 

Το Ε.Κ.Α.Β. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο με 2 σταθμούς (Ασθενοφόρα)και ένα 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Εκτιμήθηκε από τον εκεί υπεύθυνο ότι η κατάσταση θα γινόταν ποιο δύσκολη ενημέρωσε την Κ.Υ. και ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ο.ΔΙ.Κ. του Ε.Κ.Α.Β και ενισχύθηκε με 1 ένα ακόμα σταθμό (Ασθενοφόρο) και 2 Ασθενοφόρα σε ετοιμότητα στην Χαλκίδα εάν απαιτούσε η κατάσταση, καθώς επίσης τέθηκε και σε ετοιμότητα η Ε.Τ.Ι.Κ.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. επισκέφτηκε τους οικισμούς που εκκενωθήκαν και ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση.

Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν άμεσα στα 3 χωριά που κινδύνευαν και εκκενωθήκαν (Σταυρό - Κοντοδεσπότη - Μακρυμάλλη) και βοήθησαν στην μεταφορά 5 ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Κ.Υ. Ψαχνών και 1 ατόμου με καρδιολογικά πρόβλημα στο Κ.Υ. Ψαχνών και μετέπειτα στον ΓΝ. Χαλκίδας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας όπου έγινε διακοπή ρεύματος στην πόλη των Ψαχνών εφοδίασαν με φιάλες οξυγόνου 3 πολίτες με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και μετέφεραν 1 ασθενή με (ΧΑΠ) στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.

Επίσης όλη την νύχτα ευρισκόντουσαν στα χωριά που είχαν εκκενωθεί με συνοδεία 2 Ιατρών προσφέροντας ασφάλεια στους κατοίκους που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν και στους πυροσβέστες που επιχειρούσαν εκεί.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Ε.Κ.Α.Β. Λαμίας όπου συνέδραμε με 3 οχήματα για κάλυψη και το Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας με 1 Ασθενοφόρο

Συγκινητική και μεγάλη ήταν η ανταπόκριση συναδέλφων από όλη την Ελλάδα για συνδρομή ακόμα και διακόπτοντας τις άδειες τους.

Συμπέρασμα το Ε.Κ.Α.Β. για μια ακόμα φορά ήταν εκεί αθόρυβα και ουσιαστικά και τις 5 αυτές μέρες.

 

Facebook Τομέας ΕΚΑΒ ΚύμηςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.